Η Τρούμπα ήρθε για να μείνει

troumpa

Ως γνωστόν, οι «πιάτσες» της νυχτερινής διασκέδασης αλλάζουν συνεχώς. Καινούριες γειτονιές γεμίζουν ως «δια μαγείας» νυχτερινά κέντρα, γνωρίζουν άνοδο, φτάνουν στο ζενίθ τους, και μετά από λίγα χρόνια εγκαταλείπονται, συνήθως σε μοίρα χειρότερη από αυτήν που είχαν πριν την άνοδό τους. Την κάπως στενάχωρη αυτή μοίρα έρχεται τώρα να αλλάξει το νέο hot spot στην διασκέδαση του Πειραιά και όχι μόνο, η Τρούμπα.

Έχοντας μεγάλο παρελθόν στο χώρο, μιας και η περιοχή υπήρχε κέντρο ψυχαγωγίας τις δεκαετίες του ’50 και του ’60, η Τρούμπα ακόμα και σήμερα φαίνεται να διατηρεί αυτήν την παλιά αύρα, που έδινε την αίσθηση πως όποιος την επισκεφτεί θα φύγει σίγουρα χαρούμενος και ευχαριστημένος. Κατ’αυτόν τον τρόπο, και ουσιαστικά από πέρσι, καφέ, μπαρ και κλαμπ ξεπηδούν από κάθε γωνία της γειτονιάς, τα οποία όμως προσπαθούν να διατηρήσουν και το ρετρό στυλ της παλιάς Τρούμπας, κυρίως μέσω της διακόσμησης τους.

Σε συνδυασμό με τα έργα ανάπλασης στην περιοχή από τον Δήμο Πειραιά και το γεγονός πως εκτός από μαγαζιά ανοίγουν συνεχώς και γραφεία στην περιοχή, γίνεται φανερό πως η Τρούμπα ήρθε για να μείνει, και πως δεν θα έχει την μοίρα των γειτονιών που περιγράψαμε παραπάνω. Το ίδιο φανερώνει και η αγάπη του κόσμου, με την περιοχή να γεμίζει σχεδόν κάθε βράδυ από ανθρώπους που εκτιμούν το παρελθόν και το μέλλον της, αλλά κυρίως λόγω της σιγουριάς που τους παρέχει η παρουσία ποιοτικών μαγαζιών για όλα τα γούστα.

Χαρακτηριστικό της ανόδου της περιοχής είναι το γεγονός πως το διαδίκτυο έχει γεμίσει με άρθρα για τα μαγαζιά και γενικότερα για την Τρούμπα, με αποκορύφωμα το troumpa.gr, ένα site αφιερωμένο στην διασκέδαση στην περιοχή. Η συγκεκριμένη σελίδα κάλλιστα μπορεί να λειτουργήσει και σαν οδηγός για την γειτονιά, μιας και περιέχει λεπτομερείς περιγραφές για διάφορα μαγαζιά, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και google maps για να μπορεί ο αναγνώστης να τα βρίσκει ακόμα πιο εύκολα. Χαρακτηριστικό των πληροφοριών που διαθέτει, είναι το γεγονός πως στις σελίδες του θα βρείτε ακόμα και ένα barber shop, το Barberitos, ένα κατάστημα που ταιριάζει απόλυτα στο στυλ της Τρούμπας.

Με τη βοήθεια του www.troumpa.gr, σας προτείνουμε δύο νυχτερινά κέντρα, τα οποία θεωρούμε πως έχουν ξεχωρίσει.

Scaraveos

Φίλωνος 176

Μιας και πιο πάνω αναφέραμε την σύνδεση της παλιάς με την καινούρια Τρούμπα, μέσω της διακόσμησης, ένα χαρακτηριστικότατο δείγμα αυτής της τακτικής είναι και ο Scaraveos, κυρίως λόγω μιας τεράστιας τοιχογραφία του Μάρκου Βαμβακάρη, θρύλου της παλιάς εποχής στην περιοχή, και του άκρως ρετρό κόκκινου σκαραβαίου που λειτουργεί ως χώρος του Dj. Από κει και πέρα έχουμε να κάνουμε με ένα all day bar, που ενδείκνυται για καφέ φαγητό, αλλά κυρίως για ποτό. Στη μουσική, έμφαση έχει δοθεί στο mainstream, τόσο ελληνικό όσο και ξένο.

Lacosta

Νοταρά 106

Στο ίδιο μοτίβο της κινείται και το Lacosta, το οποίο διαθέτει διακόσμηση που θυμίζει έντονα αμερικάνικο μπαρ του παρελθόντος. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για ένα «καθαρόαιμο» club, με έμφαση στην  στην sexy αισθητική και τις εκπλήξεις παντός είδους, που ενίοτε φτάνουν μέχρι και σε S&M οξυγονοκολλήσεις. Μουσικά το ρεπερτόριο αγγίζει σχεδόν όλα τα φάσματα, από ηλεκτρονική και trance, μέχρι λαϊκά.